Plaukimo čempionas Danas Rapšys tapo pirmuoju naujojo „Renault Kadjar“ šeimininku Lietuvoje

Vienas geriausių Lietuvos plaukikų, prieš pat naujuosius metus tapęs pasaulio plaukimo čempionu ir ką tik iš Belgijos parvežęs dar keturis medalius – Danas Rapšys – sėdo prie naujo automobilio vairo. Šiandien į Lietuvos gatves jis išriedėjo su „Renault Kadjar“ ir tapo pirmuoju šio atnaujinto automobilio modelio vairuotoju Lietuvoje. 

„Didelė garbė tapti pirmuoju individualaus sporto atstovu, kurį Lietuvoje remia vieni didžiausių pasaulio automobilių gamintojų. Matau, kaip pastaruoju metu „Renault“ patobulėjo – nauji modeliai atrodo tikrai įspūdingai. Teko kelis kartus juos vairuoti, tad jau turėjau progą įsitikinti, kad šie automobiliai man puikiai tinka“, – teigia Danas Rapšys. 

Pirma kelionė – į Panevėžį

Paklaustas, kur pirmiausia ketina nuvykti su naujuoju automobiliu, D. Rapšys atsakė, kad važiuos į Panevėžį pasidžiaugti su artimaisiais. Vėliau skubės aplankyti draugus. Visgi yra, kuo didžiuotis – šio „Kadjar“, su atnaujintu galingesniu varikliu ir efektingu dizainu, Lietuvoje dar niekas nematė. 

Atnaujintas „Renault Kadjar“ tapo pirmuoju prancūzų gamintojo modeliu, kuris nuo šiol bus poruojamas tik su visiškai naujais, 1,3 litro darbinio tūrio, keturių cilindrų benzininiais motorais. Patobulintas variklis buvo sukurtas bendradarbiaujant „Renault“, „Nissan“ ir „Daimler“ inžinieriams. Netrukus šis variklis bus pradėtas montuoti ir į kitus „Renault“ automobilius: „Captur“, „Megane“ ir „Scenic“.

„Didžiuojamės šiuo modeliu ir džiaugiamės, kad tam tikra prasme padedame čempionui ir toliau pirmauti. Tikime, kad Danui patiks nauja vairavimo patirtis ir jis savo gerbėjams kelyje rodys tinkamą pavyzdį“, – įteikiant raktelius sakė „Renault“ atstovybės „Sostena“ vykdomasis direktorius Egidijus Gončarovas.

Patirtis sporte padeda kelyje išlaikyti žaibišką reakciją

Gali atrodyti, kad sporto čempiono titulas įpareigoja skubėti ir kitose srityse, pavyzdžiui – vairuojant automobilį. „Patirtis sporte padeda susikoncentruoti vairuojant, būti atidesniam. Turiu įgūdžių numatyti situacijas ir suplanuoti kelis veiksmus į priekį sekundžių tikslumu. Buvimas sportininku tikrai padeda kelyje būti pirmam, bet ne greičio, o reakcijos prasme“, – sako Danas Rapšys. 

Vairuojant greitis plaukikui nėra prioritetas. Dažniausiai sportininkas automobiliu vyksta į treniruotes, stovyklas ir keliones su draugais. Būtent tai lemia, kad transporto priemonę jis vertina pagal saugumą ir  gabaritus – Danui svarbu, kad automobilis būtų talpus, tuo pačiu veržlus ir manevringas. Be to, čempionas vertina ir komforto specifikacijas, kas ypač aktualu ilgose kelionėse. 

„Išklausę Dano poreikius iškart supratome, kad šis automobilis jam puikiai tiks. Šis veržlus, padidinto pravažumo automobilis – dar išraiškingesnio dizaino, suteikiantis daugiau komforto ir leidžiantis mėgautis vairavimu. Jame įmontuotos pažangiausios elektroninės ir saugumo sistemos palengvins keliones snieguotu ar ledu padengtu keliu“, – pridūrė Egidijus Gončarovas.

Jei norėsite pamojuoti Danui, kai jis sustos prie pėsčiųjų perėjos jus praleisti – automobilį tikrai atpažinsite. Vardinis žalios spalvos „Renault Kadjar” yra pažymėtas Dano Rapšio autografu.